Checklist voor als uw huisdier is overleden

Checklist

Na het overlijden van uw huisdier zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden waar u waarschijnlijk niet zo snel aan denkt. Hieronder vindt u een lijstje en kunt u kijken wat voor u van toepassing is.

  • Uw eigen dierenarts op de hoogte stellen
  • Chipnummer afmelden
  • Trimsalon
  • Overlijden doorgeven aan uw gemeente ivm hondenbelasting
  • Speciaal dieetvoer of andere bestellingen afzeggen
  • Fokker
  • Raad van Beheer
  • Hondenschool/cursus
  • Oppas en/of pension

Daarnaast is het van belang om de juf/meester van kleine schoolgaande kinderen op de hoogte te stellen. Als zij weten waarom uw kinderen even wat minder lekker in hun velletje zitten, dan kan er ook aandacht aan besteed worden.

Dit kan ook uw overige huisdieren van streek maken. De samenstelling van uw gezin/roedel is veranderd door het verlies. Uiteraard voelen dieren ook uw verdriet en mogelijk dat u afwijkt van vaste routines. Het verdriet kan zich uitten in janken, verlies van eetlust, het zoeken naar het overleden dier, het bevuilen van het huis en zelfs ongehoorzaamheid en agressiviteit.